A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 27 perc

Európa legjobb pizzája Londonban: három különleges pizzázó tesztje alapján

Három népszerű londoni pizzázóban tesztelik, valóban itt található-e Európa legjobb pizzája, miközben különböző stílusokat, újdonságokat és klasszikusokat is megkóstolnak.

Európa legjobb pizzáját keresve három különleges londoni pizzázót fedez fel a videó, amelyek mindegyike egyedi irányból közelíti meg ezt az ikonikus ételt. Az első helyszínen a ropogósság és forma játssza a főszerepet, izgalmas kombinációkkal és kreatív névadással, ahol a legtöbbet eladott pizza például a Vecna Pie névre hallgat, és a ‘grandma’ stílus külön kiemelést kap.

Második úti céljuk egy olyan pizzéria, amelyet hivatalosan Európa legjobbjának választottak, vezető pizzamestere világelsőnek számít. Az étlap a klasszikus olasz hagyományokból indul, de bátran újít: kerül rá például marharagu vagy akár burgonya is. Felmerül a kérdés, hol ér véget a pizza hagyománya, és hol kezdődnek a modern, extravagáns változatok?

A harmadik állomás a New York-i stílusú pizzák rajongóinak lehet ismerős: klasszikus ízek, hangsúlyos alapanyagok, krémes sajt, hideg burrata és különleges fűszerek kerülnek a tésztákra. Az itt kóstolt szeleteket az olasz pizzákhoz viszonyítják, és közben szóba kerül, vajon tényleg lehet-e Londonban jobb szeletet találni, mint a pizza őshazájában, Olaszországban.

Végig izgalmas vita bontakozik ki arról, hol húzódik a tökéletes pizza határa, van-e egyáltalán kizárólagos recept, vagy a különböző stílusok keveredése hozza el a csúcsélményt. A szereplők személyes kóstolásaik alapján értékelnek, miközben olyan kérdéseket feszegetnek, mint az autenticitás, a trendek és a nosztalgia szerepe a pizza világában.