A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 76 perc

Ételek és nassolnivalók útja a gyártósoron át

A film lenyűgöző részletességgel mutatja be, hogyan készülnek a legnépszerűbb élelmiszereink az ipari feldolgozás során, miközben izgalmas történeteket tár fel az alapanyagoktól a csomagolásig.

Miként készülnek világszerte kedvelt élelmiszereink és nassolnivalóink? A film betekintést nyújt a modern élelmiszeripar kulisszái mögé, ahol a hagyományos receptek ipari méretekben kelnek új életre.

Megismerhetjük, hogyan alakul át a sertéshús baconné, mi történik a frissen betakarított burgonyával, amíg ropogós hasábburgonya lesz belőle, és miként dolgozzák fel a csirkeszárnyakat vagy füstölik a lazacot a nagyüzemben.

Részletes folyamatokat láthatunk a mogyorók és más diófélék pörkölésétől kezdve, a különféle pékáruk – például bagel, perec – előállításán át, egészen a tojás, mustár, vaj, sajt vagy konzervkukorica tömeges csomagolásáig.

Feldolgozás közben számos technikai megoldás, gépsor és minőségellenőrzési módszer segíti, hogy minden harapnivaló friss és biztonságos legyen. A műsor történelmi érdekességekkel és kulturális vonatkozásokkal is színesíti az ismeretanyagot – például hogy honnan ered a bagel vagy a hasábburgonya.

Szó esik arról is, hogyan formálják a kedvenc reggelijeinket, szendvicseinket vagy sós rágcsálnivalóinkat mindennapi, kényelmesen fogyasztható termékekké. Vajon a modern technológia hogyan őrzi vagy alakítja át a megszokott ízek világát?