A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 7 perc

Epres-áfonyás limonádé receptje Chef John módra

Az ikonikus amerikai limonádé újragondolt változata eperrel és áfonyával, amelynek elkészítésébe Chef John enged betekintést hasznos tippekkel és technikai magyarázatokkal.

Chef John egy különleges, ünnepi hangulatú ital elkészítésének lépéseit mutatja be: a hagyományos amerikai állami vásárokban népszerű limonádé friss eperrel és áfonyával gazdagítva új ízvilágot kap.

Az epres-áfonyás keverékhez fontos technikai fogásokat is felvázol, például hogy a citrom sárga héját gondosan kell lehántani, mert a fehér rész keserűvé teheti az italt. Az ital karakterét tovább fokozza a gyümölcsöt és cukrot ötvöző olajsacum technika, amelynek érdekessége, hogy a cukor segíti a gyümölcslevek és aromák kioldódását.

További témákban az ital tökéletes egyensúlyának keresése, a citromlé hozzáadásának időzítése, illetve a hűtés és a felszolgálás apróságai is előkerülnek, például szó esik arról, hogy érdemes-e szívószállal inni a limonádét vagy sem. Miközben egy-egy személyes történet is elhangzik a készítés során, szóba kerülnek a színek italra gyakorolt pszichológiai hatásai, és hogy miért lehet jó ötlet extra gyümölcsökkel díszíteni a poharakat.