Chef John egy különleges, ünnepi hangulatú ital elkészítésének lépéseit mutatja be: a hagyományos amerikai állami vásárokban népszerű limonádé friss eperrel és áfonyával gazdagítva új ízvilágot kap.
Az epres-áfonyás keverékhez fontos technikai fogásokat is felvázol, például hogy a citrom sárga héját gondosan kell lehántani, mert a fehér rész keserűvé teheti az italt. Az ital karakterét tovább fokozza a gyümölcsöt és cukrot ötvöző olajsacum technika, amelynek érdekessége, hogy a cukor segíti a gyümölcslevek és aromák kioldódását.
További témákban az ital tökéletes egyensúlyának keresése, a citromlé hozzáadásának időzítése, illetve a hűtés és a felszolgálás apróságai is előkerülnek, például szó esik arról, hogy érdemes-e szívószállal inni a limonádét vagy sem. Miközben egy-egy személyes történet is elhangzik a készítés során, szóba kerülnek a színek italra gyakorolt pszichológiai hatásai, és hogy miért lehet jó ötlet extra gyümölcsökkel díszíteni a poharakat.