Miért vált kiemelten fontossá a jó étkezés egy olyan veszélyes és elszigetelt helyen, mint a második világháborús amerikai tengeralattjárók? Ebben az epizódban feltárulnak azok az érdekes hétköznapok, amelyekben a kulináris élmények a túlélésen és a komforton túl a legénység morálját is meghatározták.
Az Egyesült Államok Haditengerészetének korabeli szakácskönyvéből származó receptek, például a svájci steak és a burgonyapüré is megszólalnak az adásban: a hozzávalók kiválasztásától a tömeges adagok lecsökkentéséig minden apró részletre kitérve. Milyen különbségek voltak az tiszti étkezés és a legénységi étkezések között, és milyen praktikákkal próbálták javítani az amúgy szűkös körülményeket?
Szóba kerülnek a tartós élelmiszerek, a főzés kihívásai, a készletezés és még a konyhai trükkök is, például hogyan csempészték vissza a valódi tojás illúzióját a por alakú tojás után. Vajon mennyire befolyásolta a személyzet hangulatát a friss ételek elfogyásával járó átállás a tartós árukra?
Ismereteink bővítése érdekében a történelmi kontextus mellett szóba kerül a hajók légköre, a személyzet napi rutinja, az ételkészítés módszerei, valamint az is, hogy miként érintette a zárt tér és az időjárás a mindennapi étkezéseket.