A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 14 perc

Egyiptomi ízek találkozása a texasi barbecue-val Austinban

Az austini KG Barbecue titka, ahol az egyiptomi konyha fűszerezi meg a hagyományos texasi sertésoldalast – egy séf kreatív útja a tökéletes barbecue felé.

Kareem El Ghayesh, az austini KG Barbecue tulajdonosa bemutatja, hogyan készülnek a saját stílusú füstölt sertésoldalasaik. Az étterem különlegessége az egyedi ízvilág: az egyesült államokbeli texasi barbecue-t ötvözik az egyiptomi utcai ételek fűszereivel és technikáival.

A hús kiválasztása során kiemelt szerepet kap a márványozottság és a vastagság, amelyek meghatározzák a végeredmény lédússágát és textúráját. Részletesen bemutatásra kerül a hús előkészítése, a felesleges részek eltávolítása és a membrán lehúzása – ezek mind hozzájárulnak a tökéletes állaghoz.

Kareem saját, jellegzetes fűszerkeveréket használ, amelybe különleges fűszerek – például sumac, görög oregánó és koriander – is kerülnek. A pác különleges savanykás zamatát a gránátalmalé biztosítja, amely egyben antioxidáns tartalmú összetevő is, fokozva az élményt a megszokott édes ízű texasi barbecue szószokhoz képest.

A sütés folyamán bemutatásra kerül a dohányszáras füstölés metodikája és az, hogyan lehet eltalálni a hús tökéletes állapotát, amely a puhaság, az állag és a szín tökéletes egyensúlyát jelenti. Az elkészült oldalast za’atar és friss gránátalmamagok teszik egzotikussá és látványossá.

A videó során érdekes kérdések merülnek fel: hogyan lehet ötvözni két hagyomány teljesen eltérő ízvilágát? Mi az ideális füstölési technika, és hogyan lehet elkerülni a hús kiszáradását? Mire figyeljünk, ha igazán különleges sertésoldalast készítenénk?