Az édességek világának rejtett titkai tárulnak fel ebben a lebilincselő gyártási körképben. Megtudhatjuk, hogyan váltak az egyszerű olajban sült süteményekből igazi amerikai fánkokká, majd felfedezzük a kelt és piskóta fánkok formázásának, kelesztésének, sütésének, töltésének aprólékos folyamatait is. Felmerül például, hogy mi a különbség a különféle tésztatípusok között, illetve hogyan lesz a töltött fánk tökéletes állagú és ízű.
A finom gyümölcsös piték, vagyis a turnoverök elkészítése ugyancsak szemet gyönyörködtető precizitást kíván a töltelék főzésétől a hajtogatott, réteges tészta gyártásán át egészen a fagyasztásig. A különféle cukormázak modern ipari előállítása is helyet kap, ahol szó esik az alapanyagok keverésének, színezésének és csomagolásának folyamatáról, valamint az összetétel titkos arányairól.
Az aprólékosan rétegzett gigantikus nyalókák – a jawbreakerek –, a kívül roppanós, belül rágós zselébabok, valamint a legendás amerikai nassolnivalók, tejkrémes snacktekercsek és torták gyártása is megér egy alapos pillantást. Megvizsgálják, milyen eljárásokkal készülnek el ezek a sokszor több napot igénylő, karakteres rétegekből álló édességek.
További kérdéseket vet fel a tökéletes sajttorta állaga, a szerencsesütik különleges formázó automatái, a szivárványos szórások színkavalkádja, illetve a habos, csokis, gyümölcsös bonbonok titka – hogyan válik minden részlet, minden összetevő precíziós gyártással fogyasztható csodává? A különböző édesipari technológiák és az évszázadokon át fejlődő receptek ismeretlen területei tárulnak fel, rámutatva, mennyi tudomány és hagyomány egyesül egy-egy harapásnyi édességben.