Az augusztusi hőség inspirációhiányhoz és régi gyerekkori kedvencek felidézéséhez vezet. A frissen betakarított kukoricaszezon remek alkalom arra, hogy street corn ízekkel gazdagított, délies jellegű hush puppy-kat, vagyis amerikai kukoricadoughnutokat készítsünk.
Az összetevők között fontos szerepet kap a szenesített friss kukorica, amit jalapeno paprikával, metélőhagymával és egyedi fűszerezéssel kombinálnak. Az elkészítés során különös figyelmet fordítanak az állag és íz harmóniájára, hogy a falatkák egyszerre legyenek szaftosak és ropogósak.
A recept egyik érdekes eleme a friss, házi készítésű korianderes szósz, amely a klasszikus mexikói elote (utcai kukorica) hangulatát idézi meg, miközben eltér a megszokott majonézes öntettől. A videóban szó esik a megfelelő sütőolaj kiválasztásáról és az aranybarna, tökéletes állag eléréséről is.
Fölvetődik, hogyan lehet a klasszikus halas standok kínálatát modern, street food hangulattal és új ízkombinációkkal ötvözni, illetve milyen további kreatív lehetőségek rejlenek ebben az egyszerűnek tűnő ételben.