A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 12 perc

Delhi utcáin készült a legkrémesebb butter chicken

Utazás Delhibe, ahol az autentikus butter chicken készítésének titkait és ízeit fedezhetjük fel egy ősi utcai kifőzdében, lenyűgöző helyi technikákkal és ízorgiával.

Delhi szívében, az ősi utcákon járva a séfek igazi kulináris kalandba vezetnek be: itt készül India egyik legkülönlegesebb butter chicken variációja. A látogatás során feltárul, hogyan válik egy egyszerű csirkeételből különleges ízorgia, miközben a helyiek sajátos technikái és titkos fűszerkeverékei kelnek életre a forró szén felett.

A helyi szokások és hagyományok olyan részleteibe engednek bepillantást, mint a tandoori kemencével ellentétben alkalmazott sigri grill és a hús speciális pácolása, amelyben több mint tucatnyi fűszer és joghurt is helyet kap. Érdekességként kiderül, hogy a mártás eredeti változatában nincs paradicsom, viszont a vaj és a tejszín dominanciája szinte édessé teszi az ételt.

A videóban szó esik arról is, hogyan készül el a csirke különböző szinteken: először a tetőteraszon sül meg a hús, majd visszakerül az utcára, ahol további grillezést és fűszerezést kap, mielőtt óriási adag vajban és tejszínben tálalják. Újra és újra felmerül a kérdés: vajon ez a gazdag, zsíros változat tudna-e hódítani a világ többi részén, és hogyan viszonyul mindehhez az egészség és a modern street food kultúra?