Ritka és izgalmas szószok világába kalauzol ez a recept, ahol a dashi alapú vajas mártás kerül a középpontba. A séf különleges inspirációiról oszt meg részleteket, amelyek egyaránt származnak csirkeszárnyas és sertéshúsos ételekből.
Az előkészítés során a csirkemellszeletek egy friss, ázsiai hangulatú pácba kerülnek, amelyben szójaszósz, szezámolaj, mirin, és ecet is szerepel. Apró konyhai praktikák is előkerülnek, például miért jó ötlet a húst fóliába csomagolva lapítani.
Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e keményítővel lisztezni, vagy elég, ha csak bepácoljuk és kisütjük a csirkét. Miközben a hús sül, további főzés közbeni tippek is elhangzanak, például a serpenyő-fedő vagy olajleöntés ügyében.
A dashi vajas szósz készítésekor külön érdekesség, hogy instant vagy házi dashit is lehet használni, és szó esik a vajtól selymes, fényes állag kialakításáról is. A végén szóba kerül, hogy a dashit főleg tengeri alga és füstölt hal alkotja, de mégsem ezek az ízek dominálnak, hanem az umami teltsége. Végül kérdésként merül fel, vajon hogyan áll össze ez az egzotikus ízkombináció?