A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 13 perc

Csokoládészobrászat élőben Amaury Guichonnal: A kávé ihlette csokoládéóra titkai

Amaury Guichon élőben mutatja be, hogyan születnek lenyűgöző csokoládéalkotásai, miközben mesél pályájáról és a desszertek készítésének művészetéről.

A világ egyik legismertebb cukrásza mesél arról, hogyan lett ennyire elismert a csokoládészobrok mestereként, és milyen út vezetett Franciaországból Las Vegasba. Megosztja személyes történetét, hogyan indult a pályája fiatalon, milyen kihívásokon és döntéseken keresztül találta meg hivatását az édességek világában.

Szó esik a látványos csokoládéalkotásokról és azok készítésének titkairól, például arról, hogyan ötvözi a látványos dizájnt az ízélménnyel. Kiderül, mennyi munka és tudományos alaposság szükséges ahhoz, hogy a különböző alapanyagokból harmonikus, finom desszertek szülessenek, miközben a művészi megjelenés is főszerepet kap.

A beszélgetés középpontjában egy különleges, kávé ihlette csokoládéóra áll, amelynek elkészítési folyamata és technikai részletei is előkerülnek. Az interjú választ keres arra, hogyan lehet egyszerre mesterművet és ízletes desszertet alkotni, illetve miért fontos a szakma szépségének és nem kevésbé a rejtett munkafolyamatoknak a láthatóvá tétele.