Kétkezi csokoládékészítők és csokoládészakértők vakteszten keresztül vizsgálnak meg számos étcsokoládét, hogy kiderítsék, mennyire felelnek meg szakmai igényeiknek. A kóstolók minden márkából, fajtából és kakaótartalomból összeválogatott táblákat tesztelnek, a kommersz, nagy múltú márkáktól a kézműves egzotikumokig.
Érdekfeszítő szempontokat boncolgatnak, többek között: milyen textúra, ízjegyek vagy összetevők választják el a minőségi csokoládét az iparitól? Mi a „snap” jelentősége, és hogyan árulkodik a temperálásról vagy a kakaóvaj jelenlétéről? Milyen kémiai és fizikai folyamatok kapcsolódnak a csokoládékészítéshez, mint például a kristályszerkezet igazítása vagy az összetétel hatása a szájban olvadás élményére?
Szóba kerül, hogy egy csokoládé kakaótartalma és eredete hogyan befolyásolja az ízvilágot, valamint hogy mit árul el a hozzávalók sorrendje a csomagoláson. A videó közben a tesztelők személyes preferenciáikról, érzékelésükről és az egyes táblákhoz kapcsolódó emlékeikről is beszélnek. Izgalmas ízjegyek, technológiai és kézműves különbségek, valamint a fair trade és fenntartható termelés kérdése is előkerül.
A felsorakozó csokoládék között akadnak extrém magas kakaótartalmú, cukormentes, datolyával édesített, tejport is tartalmazó, sőt, még kakaóbabhéjas különlegességek is. Az egyes táblák vaktesztjéből kiderül, hogy nem csak a márkanév vagy az ár számít, hanem az összetevők, a gyártási folyamat és az eredet szintén sokat nyom a latban.