Chef Jean-Pierre ebben a lendületesen előadott videóban megmutatja, hogyan készíthető el rendkívül gyorsan és egyszerűen egy ízletes csirkés pestós tészta. Megosztja azokat a praktikákat, amelyekkel a főzés könnyűvé és élvezetessé válik, és kitér arra is, milyen szerepet játszanak a megfelelően pirított magvak, a zamatos olívaolaj és a friss fűszerek a pesto elkészítésekor.
Külön érdekességet jelent a videóban az, ahogy Chef Jean-Pierre a saját tapasztalatai alapján tanácsokat ad arra, hogy a házi pesto akár 17 évig is eltartható maradhat a mélyhűtőben. Humorral és életszeretettel mesél arról, hogyan lehet egy-egy összetevőt variálni, például cserélni a magvakat vagy kiegészíteni a tésztát aszalt paradicsommal és olívabogyóval.
A főzés során felmerülő gyakori hibákat sem rejti véka alá, sőt, saját mulatságos bakijait is bemutatja – például a vaj elfelejtését vagy a citromhéj kihagyását. Felteszi a kérdést: mi teszi igazán felejthetetlenné ezt a fogást, és hogyan egyszerűsíthetjük le a mindennapi főzést anélkül, hogy lemondanánk az ízek sokszínűségéről?