Seattle gasztronómiai palettájának egyik meghatározó eleme a csirke teriyaki, amely mára a város egyik legismertebb, mindenki által kedvelt ételévé vált. Az összefonódott kultúrák találkozásánál született étel eredeti változatát egy legendás szakács, Toshi Kasahara alkotta meg, aki azóta is húsz évszázados szenvedéllyel készíti a fogást az ő saját kis üzletében.
Az interjú során bepillantást nyerünk abba is, hogyan formálta át Toshi a japán gyökerekkel bíró teriyaki ételt, hogy elnyerje az amerikai közönség tetszését, majd később ezt hogyan vitték tovább más bevándorló közösségek, új ízekkel és ötletekkel színesítve azt – például egyes helyeken koreai inspirációk is megjelennek az étlapon.
Az egyenesen a grill melletti beszélgetés közben szó esik olyan kérdésekről is, hogy mennyire maradt hű az étel az eredeti japán tradíciókhoz, milyen kompromisszumokat kellett hozni a helyi ízlések és alapanyagok miatt, illetve miben különböznek a seattle-i és a hagyományos japán fogások. Érdekes párbeszéd indul el arról, milyen hatások, elvárások és közönségek formálták az étel több évtizedes evolúcióját.