A
A

Csak YouTube-on nézhető meg

  • Angol
  • Magyar
  • 18 perc

Csirke sütés valódi lávában Babish-sal – extrém gasztrokísérlet újraértelmezve

Mi történik, ha valódi lávában próbálunk csirkét sütni, majd extrém ropogós, fűszeres változatot készítünk? Egyedi gasztrokísérlet Babish-sal és vendégeivel.

Két lelkes szakács, köztük Babish, egy rendkívül szokatlan kísérletre vállalkozik: vajon lehet-e csirkét főzni valódi, mesterségesen előállított lávában? Az útjuk egészen New York államig vezet, ahol egy egyetem művészprofesszora egyedülálló módon alkot új lávát művészeti célokra.

A folyamat során fény derül arra, milyen nehézségekkel és veszélyekkel kell szembenézniük, ha valaki 2300–2400 Fahrenheit-fokos lávával próbál élelmiszert készíteni. Műszaki megoldások, hőmérsékleti trükkök és kreatív ötletek sorakoznak fel, amikor kiderül, hogy a csirke nem könnyen „sül át” ebben a brutális környezetben.

A kaland második felében szó esik arról is, hogyan lehet a lávás kísérlet inspirációjára egy hétköznapibb, de extrém módon ropogós és fűszeres csirkét készíteni. A videó tele van humorral, látványos pillanatokkal és izgalmas gasztronómiai kérdésekkel: hogyan hat az extrém hő a húsra, mennyire lesz ehető a végeredmény, és miképp közelíthetjük meg otthoni körülmények között ezt a különleges élményt?