A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 20 perc

Csirke spatchcock technikával: ropogós sült fűszeres majonézes pácban

A videó bepillantást enged abba, hogyan lesz a legjobb a sült csirke a spatchcock módszerrel és fűszeres majonézes páccal, miközben számos konyhai fortély, hőmérőhasználat és ízletes mártás készítési tipp is elhangzik.

Különleges technikát ismerhetünk meg a sült csirke elkészítéséhez, ahol a spatchcock (kicsontozott, lapra vágott) csirkét fűszeres majonézzel kenik be, majd így sütik ropogósra. Megtudhatjuk, milyen előnyökkel jár a spatchcock eljárás: a hús egyenletesebben sül, a mell nem szárad ki, és gyorsabban elkészül az étel.

A fűszeres majonéz készítésekor szó esik különböző zöldfűszerek használatáról, a majonéz előnyeiről a vajjal szemben, illetve arról, hogyan segíthetnek a különféle aromás összetevők és egy csepp citromlé fokozni az ízeket. Az alkalmazott kézikeverőkről és konyhai balesetekről vidám anekdotát is hallhatunk.

Kiemelten foglalkoznak a hús pontos hőmérsékletének mérésével, bemutatják a Combustion Inc. prediktív hőmérőt, amellyel könnyen elkerülhető a túlsütés. Felmerül a kérdés: hogyan érhetjük el, hogy a csirkemell szaftos, mégis biztonságosan átsült legyen?

A kísérőmártás elkészítése során szóba kerülnek házi praktikák, egyszerű lépések, és az, hogy egy kevés szójaszósz vagy citrom miként tehet csodát az ízekkel. Felvetődik, hogy a gravy szósz mennyiben különbözik a könnyebb, átlátszó mártásoktól, és mit változtat egy kis vaj hozzáadása a kész fogáson.

Az egész folyamat során játékos, személyes kitérők és történetek fűszerezik a főzést, miközben számos érdekes kérdés kerül terítékre: vajon tényleg a majonéz a legjobb titkos hozzávaló? Hogyan lehet egy klasszikus sült csirkét új szintre emelni? És vajon milyen ízkombinációk működnek legjobban ebben a receptben?