Egy izgalmas gasztronómiai verseny keretében tizenegy ország különlegesen csípős ételei mérkőznek meg egymással. A műsor házigazdái és vendégei minden ország legendás fogását megkóstolják, és értékelik a csípősséget, valamint az ízharmóniát is. Színes nemzetközi felhozatalon át vezet az út: Kambodzsa „crack szószától” a koreai Yuk Jangon és mexikói Aqua Chile-n keresztül jutunk el az indiai Vindalooig, majd egy igazi klasszikus, az amerikai „Nashville hot chicken” következik.
A verseny során régi kedvencek mellett olyan különlegességekkel találkozhatunk, mint a filippínó Bele Express, a kínai Sichuan hot pot vagy a maláj Nasi Lemak, mindegyiknél külön hangsúlyt kap a felhasznált chili mennyisége és típusa. A szakácsok nemcsak az elkészítés titkaiba avatnak be, hanem személyes történeteket és regionális étkezési szokásokat is megosztanak.
A műsor során állandóan visszatérő kérdés, hogy a csípősség hogyan befolyásolja az ízt – vajon lehet-e egy étel egyszerre elképesztően csípős és mégis harmonikus, szerethető? Ezen túlmenően a műsor innovatív, interaktív módon mutatja be, hogy milyen kulturális jelentősége van a csípős ételeknek, és mennyire másképp viszonyulnak hozzájuk a világ különböző részein. Meglepő fordulatok, humor és őszinte reakciók várják a nézőt, amint egyes ételek még a tapasztaltabb vendégek tűrőképességét is próbára teszik.