Szecsuán tartomány egyik ikonikus utcai ételének, a Dan Dan tésztának az elkészítésébe nyerhetünk betekintést ebben a videóban. A recept lépésről lépésre mutatja be, hogyan készül el ez az intenzíven fűszeres fogás, amely a csípős szecsuáni chili paprikának és a pikáns szecsuáni borsnak köszönhetően ízében egyedülálló.
Külön érdekesség, ahogyan a kínai street food-ot olaszos szemszögből vizsgálja a készítő: összehasonlítja a különböző kultúrák tésztaételeit, keresve a párhuzamokat a bolognai szósszal. Felvetődik a kérdés, vajon mennyire tudjuk más országok konyhaművészetét a saját, ismerős fogalmainkon keresztül megérteni és értékelni?
Az út során számos egzotikus alapanyag kerül előtérbe: fekete ecet, kínai főzőbor, fermentált mustárzöld, szezámkrém és szecsuáni bors, miközben a főzési technikák és apró trükkök révén a házi szakácsok is magabiztosan próbálkozhatnak ennek a fogásnak az elkészítésével. Az intenzív ízek mellett a fő hangsúly azon van, hogyan lehet ezt az idegen, mégis ismerős ételt otthon, saját konyhánkban is elérhetővé tenni.