A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 13 perc

Crown Shy különleges grillezett csirkéje: ízek és technikák találkozása New Yorkban

Az ikonikus Crown Shy étteremben a grillezett csirke nem csupán egy egyszerű fogás, hanem gondosan kidolgozott technikák és különleges ízvilág találkozása.

A Crown Shy éttermének ikonikus grillezett csirkéje nagy hírnévre tett szert New Yorkban. Az étel megalkotásának folyamatába Jassimran Singh séf vezet be, különleges technikákat, fűszerezést és apró fortélyokat mutatva be. Érdekességként a teljes csirke minden részének felhasználása és a gondosan kialakított citrusos-habanero pác kerül előtérbe, amely nemcsak az ízeket teszi különlegessé, de az állagot is jelentősen javítja.

A főzési folyamat nem mindennapi elemekből épül fel: hosszú ideig tartó pácolás, sokoldalúan elkészített szószok és egy egyedi, háromlépcsős sütési technika mind hozzájárulnak az étel sikeréhez. Kiemelt szerepet kap a bőr ropogósságának megőrzése, valamint a hús szaftosságának biztosítása, amelyekhez a séf hasznos tanácsokat oszt meg.

A recept egzotikus és frissítő ízvilága mögött számos apró részlet húzódik meg; a néző betekinthet, hogyan készül el a citrusos mártás, a házi fermentált chiliszósszal kombinálva. Felmerül a kérdés, miként egyensúlyozható a fűszeresség és a savasság, vagy hogyan lehet otthon is elérni a professzionális minőségű grillezett csirkét.