A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 30 perc

Coq au vin tésztával Jean-Pierre séftől: ízletes és gyors recept otthonra

A coq au vin és a tészta találkozásából született fogás ízletes és gyorsan elkészíthető; vidám hangulatban vezetett főzővideóban számos hasznos tippet és izgalmas ötletet ismerhetünk meg.

Az epizódban Jean-Pierre séf egy francia klasszikus, a coq au vin újragondolt, gyors változatát mutatja be, amelyet 30 perc alatt el lehet készíteni. A hagyományos hosszú főzés helyett gyors párolással és néhány konyhai trükkel készül el a fogás.

A séf megoszt olyan hasznos tippeket, mint például a csirkehús helyes előkészítése, a szalonna lassú lepirítása, vagy éppen az, hogy mit érdemes a levesalaphoz félretenni. Felhívja a figyelmet az alapanyagok szelektálására, például a sötét húsrészek előnyére, illetve a bor minőségére a főzés során.

Részletesen beszél arról is, hogyan kell a gombák és zöldségek kezelésével a lehető legjobb ízeket kihozni az ételből. Mindezt könnyed, szórakoztató stílusban, az otthoni főzők számára is követhetően magyarázza el.

Az adás közben számos kérdés és tipikus dilemma kerül terítékre: mikor érdemes bort adni az ételhez, hogyan kerülhetjük el a fokhagyma megégését, és milyen egyensúlyt teremtsünk a mártás állagánál. A pasta választás, a sajthasználat, vagy a vaj szerepe is mind szóba kerül. A végén pedig felcsigázza a nézőt, hogy mennyire omlós és ízletes lehet az alternatív coq au vin tésztaételként.