Chongqing utcáin járva betekintést nyerünk a helyi élet mindennapjaiba, különös hangsúllyal a helyi gasztronómiára, mint például a híres csípős tésztalevesre és a reggeli szokásokra. A beszélgetések során felmerül, mennyire különböző módon ítélik meg Kínát más országokból érkezve, és miként befolyásolja ezt a nemzetközi sajtó.
A főszereplő találkozásai a városlakókkal, például étterem-tulajdonosokkal és rendőrökkel, érdekes kulturális különbségeket világítanak meg, miközben szó esik a kínai nyelv tanulásának nehézségéről, a helyi építészet egyedülálló vonásairól és a közlekedésről is – például Chongqing híres, hegyoldalakba épített házairól és hosszú mozgólépcsőiről.
A beszélgetések során előtérbe kerülnek a helyi emberek kedvessége, nyitottsága és segítőkészsége, valamint szó esik a külföldi turisták élményeiről Kínában. Több érdekes kérdés is felmerül: vajon tényleg annyira nehéz alkalmazkodni a kínai élethez, ahogy gyakran hallani? Milyen előítéletek élnek erről a közegről Amerikában vagy más nyugati országokban, és milyen a valóság?
Külön figyelem irányul Chongqing város hegyi fekvésére, az építészeti sajátosságokra, és azokra a helyi szokásokra, amelyek turistaként különösen meglepőek lehetnek. Miközben a nézők betekintést nyernek a mindennapokba, új kérdések vetődnek fel arról, hogyan formálhatja át egy utazás a Kínáról kialakított képet.









