Chongqing Kína egyik legdinamikusabban fejlődő és legizgalmasabb városa, amely mára a közösségi média egyik sztárja lett. A város híres különleges elrendezéséről, domborzatáról és híres 8D szerkezetéről, melyben utak, hidak és épületek egymás felett és alatt helyezkednek el – mindezt egyre nehezebben átlátható, emeletes közlekedési rendszerekkel.
Az epizód során a gasztronómia kerül a középpontba: nemcsak a tűzpiros, csípős ételekről van szó, hanem a régió kevésbé ismert, ám mégis karakteres, akár teljesen fűszermentes fogásairól is. Megmutatkozik, hogy a helyiek mindennapjai és családi asztalai egyszerre képviselik a hagyományos kínai ízvilágot és a regionális különlegességeket.
Az ízutazás közben felmerül az éttermi és otthoni konyhaművészet különbsége, szó esik a helyiek árérzékenységéről, a város gasztrohagyományainak változásairól, eltűnőfélben lévő klasszikus ételekről, sőt: a modern hírnév kettős arcáról, mely akár kimerítő népszerűséget is hozhat a helyi árusoknak. Bejárhatjuk Chongqing keresztül-kasul hálózott infrastruktúráját is: extrahosszú mozgólépcsők, régi bombabunkerek új szerepben, elképesztő látképek és olyan különlegességek, mint például a chiliolajos fagylalt vagy a földalatti alagutak.
Az emberközeli beszélgetésekből kiderül, milyen családi valóság húzódik meg az Instagramra kívánkozó, látványos kulisszák mögött, és felmerül: lehet-e egy ekkora városban még valódi, melegséget adó közösségi élményt találni? Hol húzódik a határ az autentikus hagyomány és a modern turizmus látványossága között?










