Chef John egy különleges burgonyasaláta elkészítését mutatja be, amelyben az argentin chimichurri mártás játssza a főszerepet. A bemutatóban a megfelelő burgonyafajták kiválasztásáról is szó esik, és hangsúlyozza, hogy a russet krumpli szívja magába legjobban a dresszinget.
Az előkészítés során fontos lépéseket és tippeket oszt meg, például a burgonyák darabolásának és főzésének helyes módját, hogy a végeredmény tökéletes állagú legyen. Kitér arra is, miért kell a főzővízbe sót tenni, és hogyan kerülhető el, hogy a krumpli túlfőjön.
A chimichurri öntet készítésekor a fokhagyma, szárított csilipehely, oregánó, bors, olívaolaj és bor- vagy pezsgőecet kerül előtérbe, majd rengeteg friss fűszernövénnyel (petrezselyem, koriander, oregánó) bolondítja meg az egészet. Felhívja a figyelmet arra, hogyan lehet a hozzávalókat személyre szabni, és mik a dresszing eltarthatóságának előnyei a hagyományos majonézes burgonyasalátákkal szemben.
Kiderül, hogyan marad élénkzöld és friss a saláta, és miért ideális választás piknikekre vagy grillezéshez. Az elkészítés során felmerül az a kérdés is, hogy érdemes-e majonézzel gazdagítani, illetve milyen ételhez passzol igazán. Mindez végig játékos és informatív tálalásban hangzik el.