Chengdu utcáin számtalan tésztaétel várja a kíváncsi ínyenceket, ahol minden egyes tál egy külön történetet mesél el. Egy helyi barátokból álló csapat vezet végig a város legizgalmasabb és legautentikusabb tésztázóin, miközben feltárulnak a régió híres specialitásai, mint a Dan Dan Mian vagy a Tian Shui Mian, és azok titkos, sokfűszeres szószai.
Érdekes anekdoták és személyes történetek révén többféle tészta elkészítési módja és kulturális jelentősége is bemutatásra kerül. Szó esik olyan híres fogásokról is, mint a Su Jiao Za Jiang Mian — egy legendás helyi étel, melyet minden üzlet tulajdonosa saját csavarral készít el. Az egyes ízek hátterében megbújó hagyományokat, eredetmondákat, vagy akár modern „csavart” is megismerhetünk a különböző tulajdonosok és barátok meséin keresztül.
A videó kitér arra, hogy miként alakultak ki a több évszázados gasztronómiai szokások, hogyan lehet a régióban a tenger ízét belecsempészni az ételekbe, valamint hogy milyen egyedi helyi trükkök, szokások fűszerezik meg a hétköznapi tésztázást. A gasztro-utazás során röviden betekintést kapunk a város életébe, az ott élő emberek kapcsolatára a tésztaételekkel, és a helyi közösség hangulatába is.










