A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 8 perc

Chef John-féle gyors tandoori csirke receptje tailgate bulira vagy otthoni lazuláshoz

Chef John bemutatja, hogyan készíthetünk gyorsan és egyszerűen indiai stílusú, fűszeres tandoori csirkét, amely tökéletes választás lehet bármilyen összejövetelre.

Chef John egy különleges indiai fűszerezésű csirkét készít el egy olyan recept alapján, amelyet akár egy focis tailgate bulin, akár otthon a kanapén is fogyaszthatunk. Az étel főszereplője a gyorsan összeállítható tandoori pác, amelyhez a joghurt mellé citromlevet, paradicsompürét, számos fűszert, például garam masalát, kurkumát, köményt, koriandert, friss gyömbért, valamint fokhagymát ad.

A csirkecombokat ügyesen felvágja egységes darabokra, hogy a sütés egyenletes legyen. A húst alaposan beforgatja a pácolt keverékben, majd pihenteti, hogy az ízek mélyen átjárják a húst. Eközben opcionálisan édesburgonyát is készít lime-lével, amely kiváló köretként szolgál a későbbi sütés során.

A sütőpapíros tepsiben először az édeskés burgonyaszeletek, majd a pácolt csirkedarabok, végül a szeletelt lila hagyma, kaliforniai paprika és enyhébb chili kerül. Az egészet olvasztott vajjal locsolja meg, amely kiemeli az aromákat és szép színt ad az ételnek. Ezután forró sütőben sül tökéletesre – Chef John néhol humoros tanácsokkal egészíti ki az elkészítési folyamatot.

Felmerülnek kérdések arról, hogy comb vagy mell a jobb húsrész, hogy miképp tálaljuk ezt az élménydús ételt – például naan kenyérben vagy hagyományos hot dog kifliben –, és milyen szószokkal, köretekkel, zöldfűszerekkel egészítsük ki a végeredményt.