Az epizód a mexikói carne asada taco egyik legegyszerűbb és legfinomabb elkészítési módját mutatja be, miközben rávilágít arra is, hogyan lehet elkerülni a gyakran előforduló hibákat, mint a száraz vagy ízetlen hús. Az autentikus fűszerezés, különösen a mexikói marinád alapját képező sour orange hiánya és pótlásának trükkjei kerülnek előtérbe, amelyet lime és narancslé kombinációjával lehet megoldani.
Bepillantást nyerünk a pácolás, majd a hús előkészítésének részleteibe: a megfelelő hús kiválasztása (skirt steak), a pácolás technikája és a praktikus grillhasználat mind szerepet kapnak. Az apró, de lényeges praktikák bemutatásával – például a hús rostjainak iránya, a Ziploc zacskóhasználat vagy az ozmózis jelensége – a nézők jobban ráláthatnak a barbecue-technikák rejtelmeire.
A grillsütő előkészítésekor szóba kerül a kétzónás sütőtér fontossága, a megfelelő tüzelőanyag kiválasztása és a grill tisztítása is, egy modern, biztonságosabb eszköz bemutatásával. Később a salsa készítésének titkait ismerhetjük meg: grillezett zöldségek, koriander, lime és fűszerek harmóniája kerül egy mozsárba, elkészítve a tacos tökéletes kiegészítőjét.
Fontos kérdések vetődnek fel, mely összetevők pótolhatók vagy hagyhatók ki, hogyan érhető el a tökéletes textúra és íz egy egyszerű grillen, illetve a sajtos tortilla szerepe az autentikusságban. A műsor elmélyül abban is, hogy miként épül fel egy közösség a főzés körül, és hogyan válhat mindenki jobb szakáccsá gyakorlással, kérdezéssel és visszacsatolással.