Egy kreatív szakács három gyors, egyszerű és változatos módon mutatja be, miként lehet egy hétköznapi zöldség, a brokkoli a vacsoraasztal főszereplője. Az epizód izgalmas technikákat tár fel, kezdve a serpenyős pirítástól egészen a sütőben történő ropogósra sütésig.
A különböző elkészítési eljárások során arra is fény derül, mennyi ízharmóniát és karaktert képes adni a brokkoli egy-egy illatos fűszerrel vagy házi készítésű szósszal kombinálva. Az összeállításban szó esik a fokhagyma, a szójaszósz és a pirított pankomorzsa használatáról, amelyek kiemelik a zöldség természetes édességét és földes aromáját.
Miközben a fogások gyorsan elkészülnek, ismétlődik az a kérdés, hogyan lehet egy hétköznapi alapanyagból a legegyszerűbb módszerekkel mennyei, újhullámos fogásokat varázsolni. A rövid tippek és trükkök ösztönöznek a kreativitásra, miközben megmutatják, mennyi lehetőség rejlik az általánosnak hitt brokkoliban.