A műsorban brit szakácsok ismerkednek dél-amerikai és karibi főzési módszerekkel, különös tekintettel a guyanai konyhára. Meghívottjuk, Nati, lépésről lépésre vezeti be őket a fűszerezés és a fúziók sokszínű világába, miközben együtt készítenek és kóstolnak meg több, számukra ismeretlen fogást.
Friss, zöld fűszeralapok, markáns, gyümölcsös-chiliszószok mellett ikonikus ital, a 12 éves El Dorado rum is előkerül – ebből készítenek egy különleges rum punchot. Az ízek között megjelennek az intenzív, helyi fűszerek, karibi kulturális elemek és az ázsiai konyha felfedezése is.
A beszélgetések során szó esik Guyana multikulturális gasztronómiájáról, a családi és társas összejövetelek jelentőségéről, és arról is, hogyan alakultak ki a különleges fúziós ételek a migráció és a helyi kultúrák találkozásából. Az élmények között helyet kap a gasztronómiai önmegvalósítás, az újrakezdés és a szenvedély szerepe is.
Különlegességet jelent, hogy a vendégséf saját, inspiráló történetét is megosztja arról, hogyan talált rá a főzés örömére és hogyan szeretne segíteni másokon a gasztronómia által. A fogások részletes bemutatásán túl izgalmas kérdések és kulturális háttér is gazdagítják a műsort.