Két brit férfi merül el az amerikai Dél egyedi gasztronómiai élményében, miközben először próbálják ki a híres „southern seafood boil”-t. Egy vibráló, telt házas étteremben szembesülnek a halomnyi tenger gyümölcsei által okozott kaotikus, de izgalmas étkezési élménnyel.
Az asztalukat ellepik a különféle, zsákban főtt rákok, királyrák-lábak, garnélák és más finomságok, bőségesen fűszerezve fokhagymával és pikáns cajun szósszal. Meglepődve tapasztalják, milyen intenzív ízeket kínál egy-egy falat, és többször is visszautalnak arra, mennyire más ez, mint a brit konyha egyszerűbb, visszafogott ízei.
Az étel elfogyasztása közben humorosan boncolgatják a kulturális különbségeket és a jó modor fenntartásának lehetetlenségét egy ilyen eseményen. Elhangzanak vicces párhuzamok a gyermekkori önálló etetés (weaning) és az éttermi „felnőtt-led weaning” között, valamint szóba kerül, hogyan illeszkedik ez a gasztronómiai élmény a brit értékrendbe.
Beszélgetésükből kiderül, hogy a seafood boil egy szenvedélyes, szabad élménnyé válik, ahol nincsenek evőeszközök vagy manírok, csak intenzív ízek, fűszerek és a közös falatozás öröme, miközben a vendégek végül az étkezési káoszban találják magukat.