Néhány brit középiskolás diák először vesz részt egy teljes, amerikai stílusú hálaadás-vacsorán, amely során számos klasszikus fogást kóstolnak meg, például sült pulykát, kandírozott édesburgonyát, tölteléket, zöldbabos rakottast, mac and cheese-t, valamint különféle desszerteket, mint a sütőtök- és a pekándiós pite.
A résztvevők szokatlannak és meglepőnek találják a fogások néhány kombinációját – például a pillecukrot a főételen –, és erről heves viták alakulnak ki az asztalnál. A különféle ételekhez fűződő vélemények változatosak, néha az első negatív reakciókat lelkesedés követi, ahogy a diákok felfedezik az ismeretlen ízeket.
A beszélgetés során szó esik az ételek elkészítésének amerikai módjáról, a családi szokások különbségeiről, sőt még arról is, hogyan hozzák eztán össze az ünnepi asztalnál az eltérő ízvilágokat. Felmerül annak kérdése, hogyan alakulhatnak át az étkezési szokások és hagyományok más kultúrák hatására.
Egy ponton a társaság nyelvtanulásról is beszél egy applikáció kapcsán, amely révén főzőműsort követve lehet francia szavakat és kifejezéseket elsajátítani, így még a gasztronómiai kalandokon túl is érdekes, kulturális párhuzamokat vetnek fel.
A videó végén a hálaadás családokat és barátokat összekovácsoló szerepéről, valamint a különböző hagyományok elfogadásának és kipróbálásának nyitottságáról is szó esik.










