Brazília nemcsak a kávéról híres, hanem egyre inkább a pezsgőiről is. Ebben az anyagban a dél-amerikai ország pezsgői kerülnek fókuszba, amelyek új távlatokat nyitnak a borvilágban.
A film rávilágít arra, hogy a brazil borkészítés múltja a XVI. századig nyúlik vissza, viszont az eltérő éghajlati viszonyok speciális szőlőfajták alkalmazását teszik szükségessé. A fő termőterület a déli Rio Grande do Sul régió, ahol a klimatikus feltételek lehetővé teszik a prémium minőségű borok készítését.
Különféle magyarázóan bemutatott pezsgők között akad klasszikus Chardonnay- és Pinot Noir-alapú, de izgalmas, helyi szőlőfajtákat (például Trebbiano vagy Tanat) is tartalmazó házasítás is. Az alkalmazott borkészítési eljárások között a tradicionális palackos erjesztés és tölgyfahordós érlelés is megjelenik, de a szokatlan szőlőfajták, az extra idő a seprőn, valamint a különös házasítások is sajátos stílust eredményeznek.
Felmerül több kérdés: Miben más egy brazil pezsgő az európai, amerikai vagy új-zélandi társaihoz képest, és mennyire sikerül ezeknek a boroknak ötvözniük a helyi karaktert a nemzetközi bortrendekkel? Milyen új ízvilágot és textúrát kínálnak ezek a különleges brazil pezsgők? És vajon a minőségbeli különbségek mögött milyen technológiai és stílusbeli választások állnak?










