A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 8 perc

Bok choy kimchi készítése egyszerűen és gyorsan otthon

Fedezd fel, hogyan készül el a ropogós bok choy kimchi néhány egyszerű lépésben, különleges hozzávalókkal és személyes történetekkel fűszerezve.

Ebben a tartalmas videóban egy különleges étel elkészítésének lépései bontakoznak ki: a bok choy kimchi. Az alkotó egy vízparti házban kezd hozzá az egyszerű és gyors recepthez, miközben arról mesél, hogy a bok choy könnyen beszerezhető bármelyik élelmiszerboltban, és különösen ropogós, lédús lesz ez a zöldség, amikor kimchivé válik.

A recept során részletesen bemutatják, hogyan kell a bok choyt megmosni, sózni és pihentetni. Közben elkészül a kimchi paszta is, amelyhez újhagyma, répa, hagyma, fokhagyma, valamint egy speciális, háromrák-hal szósz és koreai csilipaprika pehely is szükséges. Ezek keveréke teszi egyedivé és ízgazdaggá az ételt.

A helyszíni nehézségek egy kis életközeliséget csempésznek a folyamatba: egy halpiaci árus segítsége kell a szűrő megszerzéséhez. A főzőnő humoros párbeszédei betekintést nyújtanak az emberek eltérő viszonyába a kimchihez, hiszen kiderül, nem mindenki rajong érte.

A videót az azonnali fogyasztás izgalma és a gyors erjesztés lehetősége zárja; ínycsiklandó ötletként jelenik meg a frissen elkészített vagy jól beérett kimchi, miközben az alkotó személyes kedvenceit és tippjeit is megosztja.