Bobby Lee humorista különleges gasztronómiai kihívás elé áll: meghívottként elfogad egy extrém csípős ételekből összeállított menüt, amely minden fogással egyre magasabbra emeli a tűréshatárt. Az adás meghatározó eleme a gyermekkori emlékek által inspirált fogások újragondolása, például a koreai fűszerezésű klasszikus TV-vacsora, amely nosztalgikus beszélgetéseket indít el Bobby amerikai-koreai identitásáról, családjáról és humoros múltjáról.
A műsor során sorra veszik Bobby életének különböző korszakait, az első munkáktól a stand-up világán keresztül olyan emlékekig, mint a Comedy Store ajtósa, vagy a „túlélős” munkák Los Angelesben. Eközben az extrém fűszeresség a kóstolónak sem kegyelmez, minden fordulóban növekvő intenzitású ételekkel állítják kihívás elé, amelyek mellett anekdoták és szórakoztató, évődő párbeszédek zajlanak a résztvevők között.
Kiemelt témák közé tartoznak a fűszeres ételekhez fűződő kulturális különbségek, a nosztalgia szerepe a gasztronómiában, valamint a baráti kapcsolatok próbája extrém helyzetekben. Az adás betekintést enged az ételkészítés kulisszáiba is, ahol kiderül: a kreatív, fúziós fogások milyen meglepetéseket és hatásokat idézhetnek elő, főként, ha az ízek szó szerint könnyeket csalnak a vendég szemébe.
Megjelennek neves vendéglősök, felismerhető brandek, ikonikus csípős szószok és legendás éttermek is, mindezek kapcsán izgalmas adomák születnek Bobby és a műsorvezető(k) között. Az extrém gasztroélmény egyúttal kérdéseket vet fel arról is, vajon hol húzódik a humor és a kín tűréshatára – és mennyire teszi próbára a barátságokat egy igazán csípős kihívás?