A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 17 perc

Bélszín tökéletesítve: a visszasütéses technika titkai Kenji módra

Kenji lépésről lépésre bemutatja, hogyan lehet tökéletesen egyenletes és szaftos bélszínt sütni reverse sear, azaz visszasütéses technikával, miközben kísérleti eszközökkel is teszteli az eljárás működését.

Kenji bemutatja, hogyan készíthető igazán szaftos és egyenletesen átsült bélszín egy jól bevált visszasütéses technikával. Az első részben a hagyományos módszert ismerteti, majd felveti annak hátrányait: a hús külseje gyakran túlsül, miközben a belseje tökéletesen rózsaszín marad, így nagy a hőmérséklet-különbség a szelet különböző részein.

Ezután bemutatja a reverse sear, azaz a visszasütéses eljárást, amelyben a sütést alacsony hőmérsékleten kezdi a sütőben, majd forró serpenyőben fejezi be, így a húsban jóval egyenletesebb lesz a szín és a szaftosság. Közben érdekes kísérletet végez egy speciális, szenzorokkal ellátott hőmérővel, hogy megmutassa, pontosan hogyan alakulnak a hőmérsékletek a hús belsejében és a szélén.

Kenji részletesen ismerteti a bélszín előkészítését, például hogyan kell a húst kötözni, hogy egyenletesen süljön, illetve miért fontos a száraz pácolás. Ezen kívül kitér arra is, hogyan lehet egyszerű, mégis ízgazdag tormakrémes szószt készíteni, amelynek savanykás, enyhén csípős ízvilága kiválóan harmonizál a sovány, szaftos bélszínnel.

Az egyenletes sülés, az aromás fűszerezés és a türelmes előkészítés szerepét hangsúlyozza, miközben felveti: vajon a reverse sear tényleg tökéletesre süti a bélszínt? A videóban Kenji végigkíséri a nézőt a teljes folyamaton, és rávilágít arra is, hogyan dönthetjük el, hogy melyik módszer a leginkább megfelelő számunkra – a végső választ azonban ránk bízza.