Perthben, Nyugat-Ausztráliában járunk, ahol egy tapasztalt séf csatlakozik a Big Don’s Barbecue csapatához, két kihívással: vajon képes-e még helytállni a pörgős vendéglátásban, és valóban ez-e a világ legjobb barbecue-ja?
A néző betekintést nyer az ikonikus texasi stílusú barbecue elkészítésének titkaiba: a faaprítástól a tűz kezelésén át a húsok sózásáig és fűszerezéséig. Bemutatják, milyen fontos szerepet játszanak a helyi ausztrál alapanyagok és a Jara fa, miközben a klasszikus BBQ fogások – például a brisket, a pastrami vagy a Reuben szendvics – mellett izgalmas, ázsiai és ausztrál hatásokat ötvöző ételek is készülnek.
Az egész folyamat során szó esik a munkaállomások szervezéséről, a csapat dinamikájáról, és arról, hogyan sikerült elérni, hogy ez a hely minden szombaton pillanatok alatt eladja teljes menüjét – mindezt úgy, hogy kiemelten fontosnak tartják a jó munka-magánélet egyensúlyt.
Felszínre kerülnek olyan kérdések is, mint hogy miként tudnak egyszerre 1000 főt kiszolgálni öt óra alatt, mik a BBQ-mester legnagyobb kihívásai, vagy hogy lehet egy világszínvonalú barbecue-t úgy megalkotni, hogy közben az ausztrál identitást is őrizzék.