A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 58 perc

Barbecue-kaland Perthben: 48 óra texasi ízekkel és ausztrál csavarral

Egy profi séf 48 órára a világ egyik legismertebb barbecue-csapatához csatlakozik Perthben, hogy felfedezze, hogyan készül a legendás texasi stílusú barbecue ausztrál módra, miközben mindkét oldalon komoly kihívásokkal találkozik.

Perthben, Nyugat-Ausztráliában járunk, ahol egy tapasztalt séf csatlakozik a Big Don’s Barbecue csapatához, két kihívással: vajon képes-e még helytállni a pörgős vendéglátásban, és valóban ez-e a világ legjobb barbecue-ja?

A néző betekintést nyer az ikonikus texasi stílusú barbecue elkészítésének titkaiba: a faaprítástól a tűz kezelésén át a húsok sózásáig és fűszerezéséig. Bemutatják, milyen fontos szerepet játszanak a helyi ausztrál alapanyagok és a Jara fa, miközben a klasszikus BBQ fogások – például a brisket, a pastrami vagy a Reuben szendvics – mellett izgalmas, ázsiai és ausztrál hatásokat ötvöző ételek is készülnek.

Az egész folyamat során szó esik a munkaállomások szervezéséről, a csapat dinamikájáról, és arról, hogyan sikerült elérni, hogy ez a hely minden szombaton pillanatok alatt eladja teljes menüjét – mindezt úgy, hogy kiemelten fontosnak tartják a jó munka-magánélet egyensúlyt.

Felszínre kerülnek olyan kérdések is, mint hogy miként tudnak egyszerre 1000 főt kiszolgálni öt óra alatt, mik a BBQ-mester legnagyobb kihívásai, vagy hogy lehet egy világszínvonalú barbecue-t úgy megalkotni, hogy közben az ausztrál identitást is őrizzék.