A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 35 perc

Babish minden húsos burritója: gasztrokísérlet különleges alapanyagokkal

Babish különleges gasztronómiai kísérletbe kezd, hogy kiderítse, milyen ízélményt nyújt egy burritó, amelyben szinte minden elképzelhető hús megtalálható.

Mi történik, ha minden létező húsfélét egyetlen burritóba próbálunk egyesíteni? Ebben az epizódban Babish vakmerő kísérletbe kezd, hogy megalkossa a „minden hús” burritót, amelyhez különleges, egzotikus alapanyagokat szerez be a hentesnél. A néző betekintést kap abba, hogyan lehet ilyen eltérő eredetű húsokat megfelelően kezelni és ízletesen előkészíteni, valamint hogy milyen fűszerezési, sütési és főzési technikákat alkalmazhatunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

Felvetődik a kérdés, vajon képesek-e összhangban működni egymással a föld legkülönbözőbb állatai által adott húsok? Babish izgalmas választékot mutat be: bélszín, fácán, vaddisznó, kenguru, kacsaszalonna, teknőc, alligátor, jak, teve, nyúl, szarvas, sőt még bikahere is helyet kap a repertoárban. A kísérlet nemcsak a különféle húsok önálló tulajdonságaira, hanem azok kombinációjának váratlan hatásaira is rávilágít.

A videó során izgalmas, részletes gasztronómiai tesztek és humoros ízpróbák is helyet kapnak. A húsokat többféle módon: grillezve, párolva, sütve, sőt tempura tésztában sütve dolgozzák fel, hogy minden falat egyedi élményt nyújtson. A babérkoszorús chiliszósz, a barbecue fűszerkeverékek és a különböző mártások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy még a legextrémebb falatok is fogyaszthatóvá váljanak – vagy mégsem?

A műsor végig gondolkodásra ösztönzi a nézőt: van-e értelme ilyen sokféle hús keverésének, vagy a természet akadályai mégiscsak felülkerekednek az ember kíváncsiságán?