Az Attica étterem konyhájában egy különleges kihívás bontakozik ki: hogyan lehet beilleszkedni a világ egyik legkreatívabb vendéglátóhelyén egy folyamatosan megújuló csapatba? A gasztronómiai élményközpontú műsor bepillantást enged az ausztrál konyha esszenciáját adó, őshonos hozzávalók világába, és az étterem mindennapos működésébe.
Felszínre kerülnek az újragondolt receptekkel, különleges állati és növényi alapanyagokkal, például a kenguru, krokodil, vagy épp a „finger lime” kihasználásával kapcsolatos kísérletek és bizonytalanságok is. Vajon hogyan reagál a csapat, ha minden este improvizálniuk kell, és honnan merítik kreativitásukat azokban a helyzetekben, amikor minden a feje tetejére áll?
Nem maradnak rejtve a szakmai és emberi kihívások sem: szóba kerülnek a konyhai stresszhelyzetek, a mentális egészség jelentősége, valamint a múltbéli toxikus szakácskultúra árnyai és az ezek leküzdéséért tett erőfeszítések. Milyen felelőssége van egy vezető séfnek a közösség, a környezet és a kollégák jólétével kapcsolatban? És hogyan képes egy ilyen étterem valódi összetartó, támogató alkotóműhellyé válni?
Külön érdekességként a séfek egymás közötti baráti viszonya, a szokatlan technológiák és az ételek mögötti filozófiai kérdések is terítékre kerülnek. Felmerül, hogyan lehet egy étteremben mindennap kreatívan újrakezdeni, meghaladni a hagyományokat, miközben megőrzik a munka örömét és motivációját.