Guangdong tartomány ikonikus gasztrovidékére, a Chaoshan régióba kalauzol a videó, ahol egy apa-lánya páros fedezi fel Chaozhou városának különleges ízeit. Az utazás eredetileg a híres Shunde-i sült libáért indult, de váratlan akadályok új irányba terelték őket: így kerülnek Chaozhou városába, a ‘leg-sósabb’ városba, ahol minden fogásban központi szerepet kap a só.
Az epizód kiemelt témái között szerepel a helyi reggeli kedvenc, a changfen (rizstészta tekercs), amelyet sűrű mogyoró- és szezámmártás, valamint ropogós hagyma tesz igazán egyedivé. Érdekes felvetés, hogyan változik néhány tíz kilométer távolságon is ugyanazon étel elkészítési módja és ízvilága. Az iskolás tanulás helyett a helyiek ajánlásaira hagyatkoznak, így olyan új variációkkal találkoznak, amelyek meglepetést okoznak.
A tradicionális Chaozhou-i osztrigás palacsinta (oyster pancake) nemcsak méretével, hanem eltérő textúrájával és különlegesen sós, tenger ízű mártásával kerül fókuszba. Felvetődik a kérdés, miként befolyásolja a hely éghajlata és a helyi szokások a konyha sósságát, valamint hogy milyen szerepet tölt be a ‘só’ a helyiek mindennapi étkezésében.
Az éttermek világától a Chaozhou-i teaszertartás atmoszférájába lépve a néző bepillantást nyer a Gong Fu Cha művészetébe, ahol minden mozdulat jelentőséggel bír, és a tea készítése szinte rituálé. Olyan történetek és szokások is szóba kerülnek, mint a ‘duck poo tea’ elnevezés eredete, illetve a hagyományos ujj-kopogtatással történő köszönet kifejezés.
A street food élményeket a híres chaozhou-i marhás levesrizstészta-zöldség (guo tiao tang) koronázza meg, ahol szóba kerül az ikonikus gumis állagú marhagolyó készítése, a különböző állagok találkozása és a sós ízvilág szerepe az étkezés élményében. Végül az estét a braising (párolás) technikájával készült liba megkóstolása zárja, amely kiemeli, mennyire gazdag, ugyanakkor egyszerű is lehet a helyi konyha.
A narráció humora, a helyiek tanácsai, a családi dinamika, illetve a gasztronómiai felfedezés öröme egyaránt hangsúlyos. Újra és újra felsejlik: mitől olyan karakteres, sós és izgalmas Chaozhou konyhája, és mik lehetnek a helyi ételek különlegességeinek történelmi és társadalmi okai?