Hat amerikai vállalkozik arra, hogy életében először megkóstolja a spanyol tapasokat, és ezzel együtt felfedezze a mediterrán konyha egyik legizgalmasabb világát. Minden fogás egy apró csoda, legyen szó gazdag ízű sonkáról, tengeri herkentyűkről vagy krémes tojásos ételekről.
Miközben sorra kerülnek a különböző tapasok – például a ropogós croquetas, ízletes tortilla española, fűszeres véreshurka és friss tengeri falatok –, a résztvevők őszintén reagálnak az újdonságokra, sőt gyakran személyes élményeik is előkerülnek a spanyol és amerikai étkezési szokások összehasonlítása során.
A videó egyúttal feltárja a tapasok mögötti történeteket és hagyományokat, és bemutatja, mennyi regionális különbség és kulináris kreativitás rejlik a spanyol konyhában. Az is kiderül, hogy bizonyos fogások melyik régióhoz kötődnek, miért népszerűek a tengeri alapanyagok, illetve hogy milyen baráti vagy családi közösségi élmények társulhatnak egy spanyol tapas esthez.
Vajon ki mer kipróbálni igazán szokatlan falatokat? Felülírja-e egy új ízélmény a résztvevők eddigi kedvenceit? Valamint, hogyan reagálnak a különböző emberek az intenzív, olykor meghökkentő ízekre és textúrákra? Ezek a kérdések tartják fenn az érdeklődést mindvégig.