A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 20 perc

Amerika legjobb rántott csirkéi öt városból – Nashville-től Atlantáig az ízek nyomában

Öt amerikai város ikonikus rántott csirkéit tesztelik, hogy kiderüljön, hol készül a legfinomabb – legendák, meglepetések és újragondolt klasszikusok között.

Amerikában a rántott csirke igazi nemzeti szenvedéllyé vált; minden városnak megvan a maga kedvence, de csak kevesen emelkednek igazi legendává. Most öt város legjobb csirkéire derül fény, miután a nézők több ezer szavazata alapján válogatták ki a legkívánatosabb helyeket.

Nashville-ben járva különböző stílusok találkoznak: klasszikus, csípős ízek, modern thai ízek és a híres Prince’s, ahol egy váratlan konyhai baleset is színesíti a történetet. Így már az első városban felmerül a kérdés: vajon mennyire lehet hiteles az, amit legendának tartanak?

New Orleans különlegességeit vizsgálva kiderül, hogy akár egy benzinkúton is elképesztő csirkét lehet találni, miközben klasszikus legendák, mint Willie Mae’s vagy Dookie Chase, a történelmi jelentőség mellett éppúgy harcolnak az elismerésért.

Chicago saját világot teremtett: a szószok uralják a várost, de a csirkék között is óriási különbségek vannak, és még az is kiderül, milyen az, amikor egy helyen teljesen más az élmény, mint minden máshol Amerikában.

Los Angelesben a hírességek, legendás brandek és a Nashville-i stílus váratlan adaptációi között keresgélhetjük az igazi kedvencet, míg Atlanta egyaránt bővelkedik klasszikus és nemzetközi stílusú rántott csirkékben, s végül eldőlhet, melyik hely viszi el a címet.

A videó során végig fókuszban marad a kérdés: mitől lesz tökéletes a rántott csirke? A fűszerezés, a roppanós panír, a hús szaftossága, vagy még valami más teszi legendává egy helyet?