Az alkotó izgalmas utazásra invitál, amelyben világszerte népszerű állatoknak készít gourmet ételeket. Az egyes fogások megálmodásától kezdve a tálalásig minden a főzés az állatok egyéni ízlésének, preferenciáinak és étrendjének megfelelően zajlik.
Különböző fajok kapnak figyelmet, a kis rágcsálóktól kezdve a veszélyes ragadozókig. Minden étel egyedi és kreatív, például ratatouille egy patkánynak, pizza egy beszélő papagájnak, vagy akár díszes gyümölcssaláta egy vízilónak. A videó során számos érdekes kérdés is felmerül: mitől lesz egy étel megfelelő egy adott állat számára, hogyan befolyásolja az állati viselkedést az étel változatossága vagy a tálalás módja?
A kulináris kaland során helyenként extrém helyszíneken és veszélyes környezetben is főznek – például medvének rotisserie csirkét vagy oroszlánnak wagyu tomahawk steaket. Az epizód bemutatja a főzés és az állatok közötti különleges kapcsolatot, valamint az is kiderül, mennyi kreativitás szükséges ahhoz, hogy mindenki – ember és állat egyaránt – elégedett legyen.