Különleges gasztronómiai kísérletnek lehetünk tanúi, ahol hét fogásból álló, alkoholos ételekből összeállított menüt fogyasztanak el a résztvevők. Mindegyik étel tartalmaz valamennyi alkoholt: kezdve a calvadosos almától, a grappával infuzált görögdinnyén át, egészen a gin-lime slushie-ig és a rumos tiramisuig.
A vacsora során rendre különböző józansági teszteket is végrehajtanak; a klasszikus egyenes vonalon járástól és az ABC visszafelé mondásától a kreatívabb, vidámabb próbákig, mint például a lufi kipukkantása vagy akár egy rögtönzött tangó. A kísérlet középpontjában az a kérdés áll, hogy az alkoholos hozzávalókkal elkészített ételekkel vajon ténylegesen el lehet-e érni azt a hatást, mintha italt fogyasztanánk – vagyis ‘meg lehet-e enni magunkat részegre’?
A kulturális és tudományos érdekességeken túl a videóban bemutatják, hogy milyen típusú alkoholok illenek bizonyos fogásokhoz, és melyik hozzávaló milyen ízvilágot vagy gasztronómiai élményt ad a komplett menünek. Felmerül többek között az is, mennyi alkohol marad az ételekben főzés közben, hogyan befolyásolja az elfogyasztott étel a véralkoholszintet, és mennyire érzékelhető ez szubjektívan. A kísérlet végén összegzik a tapasztalatokat és mérési eredményeket – vajon változik-e ténylegesen a résztvevők józansági szintje?