A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 17 perc

A vietnámi banh mi titkai Nhu Ton séffel New York szívében

Nhu Ton séf betekintést nyújt a vietnámi banh mi autentikus készítésébe és a Banh Anh Em étterem kulisszái mögé New Yorkban.

Az Egyesült Államok egyik legsikeresebb vietnámi szendvicsét, a banh mi-t mutatja be a videó, ahol Nhu Ton séf vezet be minket a Banh Anh Em nevű New York-i étterem mindennapjaiba. A hangsúly a vietnámi kézműves technikák megőrzésén és a tradicionális ízek tökéletesítésén van, miközben különböző régiók szendvicseit ismerhetjük meg.

A néző betekintést nyerhet a friss péksütemény és a klasszikus hozzávalók, mint a saját készítésű pástétom (paté) és a ropogós sült sertéshús előállításába. Részletek derülnek ki a tökéletes tészta titkairól, az éjszakákon át tartó kovászolásról, az alapanyagok gondos válogatásáról, valamint a kézimunka jelentőségéről.

Különleges figyelmet kapnak a házi szószok és savanyúságok készítése. Elhangzik, hogy az eltérő vietnámi régiók mennyire sajátos, egyedi stílusokat és ízvilágot képviselnek, legyen szó édesebb déli vagy fűszeres, karakteresebb középső területekről. A konyhai műveleteken keresztül érdekes kérdések merülnek fel arról, mennyi áldozatot és szenvedélyt kíván egy autentikus, mégis újító szendvics elkészítése egy világvárosban.

A film során olyan dilemmák is felszínre kerülnek, mint például a menük bővítésének nehézségei, a minőség folyamatos fenntartása és a helyi logisztikai kihívások. Megismerhetjük, miként fonódik össze a hagyomány, a család szerepe és az éttermi munka a közösségi élménnyel és a vendéglátás szeretetével.