Az Egyesült Államok egyik legsikeresebb vietnámi szendvicsét, a banh mi-t mutatja be a videó, ahol Nhu Ton séf vezet be minket a Banh Anh Em nevű New York-i étterem mindennapjaiba. A hangsúly a vietnámi kézműves technikák megőrzésén és a tradicionális ízek tökéletesítésén van, miközben különböző régiók szendvicseit ismerhetjük meg.
A néző betekintést nyerhet a friss péksütemény és a klasszikus hozzávalók, mint a saját készítésű pástétom (paté) és a ropogós sült sertéshús előállításába. Részletek derülnek ki a tökéletes tészta titkairól, az éjszakákon át tartó kovászolásról, az alapanyagok gondos válogatásáról, valamint a kézimunka jelentőségéről.
Különleges figyelmet kapnak a házi szószok és savanyúságok készítése. Elhangzik, hogy az eltérő vietnámi régiók mennyire sajátos, egyedi stílusokat és ízvilágot képviselnek, legyen szó édesebb déli vagy fűszeres, karakteresebb középső területekről. A konyhai műveleteken keresztül érdekes kérdések merülnek fel arról, mennyi áldozatot és szenvedélyt kíván egy autentikus, mégis újító szendvics elkészítése egy világvárosban.
A film során olyan dilemmák is felszínre kerülnek, mint például a menük bővítésének nehézségei, a minőség folyamatos fenntartása és a helyi logisztikai kihívások. Megismerhetjük, miként fonódik össze a hagyomány, a család szerepe és az éttermi munka a közösségi élménnyel és a vendéglátás szeretetével.









