Kulisszatitkokat osztanak meg egy több mint húsz éve tökéletesített reggeli kávékészítési rutinról, amelynek minden eleme egyedi odafigyeléssel és tudományos alapossággal zajlik. Az időzítés kulcsfontosságú, hiszen a szerző csak napfelkeltekor, a maximális éberséget biztosító pillanatban issza meg azt a bizonyos első csésze kávét.
A víz kiválasztásától kezdve a kávészemek gondos válogatásáig minden lépés precíz szabályokat követ. Kanadai jéghegyekből származó, desztillált víz, saját keverésű ásványianyag-tartalom és egy különleges, hibrid kávé teszik még izgalmasabbá a rituálét. Az elkészítést aprólékos mérés és szigorúan beállított arányok kísérik, ahol a „golden ratio” tudományos pontossággal jelenik meg.
A bemutató során megismerhetjük azokat a speciális eszközöket és módszereket is, amelyekkel még tökéletesebb lesz a végeredmény: például egyedi titánbevonatú, gyémánttal díszített őrlőkések vagy a teljesen személyre szabott fagyasztó, amelyben a kávészemek mínusz 60 fokon pihennek. Az egész rituálé középpontjában azonban mégis a rituális elkészítés – például a szifonos főzés – és a szakmai kíváncsiság áll, amelyek újabb kérdéseket vetnek fel az ízek, aromák és élmények világában.