A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 5 perc

A tökéletes reggeli kávé titkai egy megszállott kávérajongótól

Egy kávérajongó megosztja, hogyan alakította ki évek alatt rendkívül precíz és különleges reggeli kávéfőzési szertartását.

Kulisszatitkokat osztanak meg egy több mint húsz éve tökéletesített reggeli kávékészítési rutinról, amelynek minden eleme egyedi odafigyeléssel és tudományos alapossággal zajlik. Az időzítés kulcsfontosságú, hiszen a szerző csak napfelkeltekor, a maximális éberséget biztosító pillanatban issza meg azt a bizonyos első csésze kávét.

A víz kiválasztásától kezdve a kávészemek gondos válogatásáig minden lépés precíz szabályokat követ. Kanadai jéghegyekből származó, desztillált víz, saját keverésű ásványianyag-tartalom és egy különleges, hibrid kávé teszik még izgalmasabbá a rituálét. Az elkészítést aprólékos mérés és szigorúan beállított arányok kísérik, ahol a „golden ratio” tudományos pontossággal jelenik meg.

A bemutató során megismerhetjük azokat a speciális eszközöket és módszereket is, amelyekkel még tökéletesebb lesz a végeredmény: például egyedi titánbevonatú, gyémánttal díszített őrlőkések vagy a teljesen személyre szabott fagyasztó, amelyben a kávészemek mínusz 60 fokon pihennek. Az egész rituálé középpontjában azonban mégis a rituális elkészítés – például a szifonos főzés – és a szakmai kíváncsiság áll, amelyek újabb kérdéseket vetnek fel az ízek, aromák és élmények világában.