Hogyan lehet egy igazi reggeliző hamburgert készíteni, ami túlmutat a klasszikus bacon-tojás párosításon? A videó házigazdája ennek a kérdésnek jár utána, miközben próbálja meghatározni, mitől lesz egy burger tipikusan „reggelire való”.
Ehhez segítségül hívja George Motzot, a burger-szakértőt, aki megosztja elképzeléseit az ideális reggeliző burger összetevőiről – például az élesztős, de enyhén édes tészta és a komplex ízprofil fontosságáról.
A kísérletezés során szó esik olyan kreatív megoldásokról, mint a pogácsaként elkészített, élesztős „bun cake”, valamint a juharszirupos bacon és a házilag kikevert juhar-mustár szósz.
Felmerülnek dilemmák is: mennyire édes vagy sós legyen a buci, milyen ízesítésű legyen a húspogácsa, és milyen ponton lesz egy étel már kimondottan reggeli? Ezeket a témákat boncolgatják, miközben közösen elkészül a „csak reggelire jó” burger.