Chef Jean Georges kalauzol el minket a tökéletes krumplipüré elkészítésének titkaiba, rámutatva, milyen egyszerű alapanyagokra és technikákra van szükség. Egy világhírű Michelin-csillagos étterem konyhájába leshetünk be, ahol a gyors, mégis ízgazdag püré készítése mindennapos feladat.
A bemutatott módszer egy nyomástartó edény, azaz pressure cooker használatán alapul, ami jelentősen lerövidíti a főzési időt, és megőrzi az alapanyagok aromáját. Kiderül, miért érdemes alacsony keményítőtartalmú, de ízletes burgonyafajtát választani, s hogy hogyan lehet a lehető legfinomabb állagot elérni a megfelelő eszközökkel, például krumplinyomóval.
Izgalmas kulisszatitkokat tudhatunk meg arról is, milyen fontos szerepet játszik a minőségi, erjesztett vaj és a krémes állag kialakításában használt tejszín. A sztárséf elárulja, hogyan tartják melegen és krémesen a burgonyapürét a nagy forgalmú éttermekben, miközben minden egyes adag egyformán tökéletes marad.
Felmerül a kérdés: vajon egy ilyen világklasszis püré készítése tényleg ennyire egyszerű, vagy apró részleteken múlik a siker? Az alapanyag-választás, az eszközhasználat és a gasztronómiai trükkök mellett az is szóba kerül, mitől lesz a püré igazán „ünnepi”.










