A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 17 perc

A Marengo csirke legendája és egyszerű elkészítése humorral fűszerezve

Ismerd meg a klasszikus francia Marengo csirke érdekes történetét és készítésének egyszerű lépéseit, humoros és jól követhető magyarázatokkal.

Néhány történelmi anekdotával kísérve ismerhetjük meg a Chicken Marengo, vagyis a Marengo csirke hátterét és jelentőségét. A séf visszautazik az 1800-as évekbe, hogy felidézze a fogás eredetét, és eloszlat néhány tévhitet a legendás Napóleonhoz fűződő kapcsolatról.

Különös hangsúlyt kap a régi és a modern receptek közötti különbség: előkerülnek a klasszikus hozzávalók, és jókedvűen szó esik arról is, mennyire egyszerű elkészíteni ezt az ételt, akár kezdők számára is. A főzés során megismerhetünk néhány konyhai praktikát és humoros történetet a séf saját étterméből.

Az alapanyagok kiválasztásától kezdve a főzési technikákig több autentikus részlet és tipp kerül elő: például hogyan lesz igazán ízletes a borral főzött mártás, mikor érdemes hozzáadni a különböző összetevőket, vagy mivel lehet a végén különlegessé tenni a fogást.

Felmerülnek olyan kérdések is, mint hogy mennyire lehet hű maradni egy hagyományos recepthez, mennyi a helye a modernizálásnak, és milyen apró változtatásoktól lesz igazán emlékezetes egy klasszikus fogás akár az otthoni asztalon is.