New York egyik legelismertebb séfje, Ed Szymanski kalauzolja el a nézőket a Dame étterem konyhájába, ahol a fish and chips legjobb változatának elkészítésébe avat be. Munkája során modern brit gasztronómiát jelenít meg, de szenvedélyesen ragaszkodik a hagyományos technikákhoz és alapanyagokhoz is, miközben saját ötleteit is beépíti.
Az angol hagyományokat követve a friss, helyi fehér húsú halfélék – különösen a hake – kerülnek felhasználásra, amelyeket sóval és citromhéjjal ízesítve készítenek elő, hogy ideális szerkezetet és ízt kapjanak. A krumpli elkészítésére is nagy hangsúlyt fektetnek: három lépcsőben, több napon át főzik és sütik, hogy kívül ropogós, belül selymes és puha legyen.
Az öntetek és kiegészítők sem elhanyagoltak: a házi tartármártás készítésénél a változatos textúrák és ízek találkoznak, a helyben készült majonéz, friss zöldfűszerek, kapribogyó és csemege uborka adják meg az öntet karakterét. Technológiai fortélyokkal, mint például a különlegesen kevert sört tartalmazó massza vagy a lepárolt vodka, a tészta is extra könnyű és ropogós lesz.
Részletesen végigvezet a megfelelő halporciók előkészítésén, a többfázisú krumpli sütésen, és a massza elkészítésének kulisszatitkain, felvetve olyan kérdéseket, mint: milyen technikai lépések kellenek a tökéletes állag eléréséhez? Hogyan hat a tradicionális receptekre a modern kísérletezés? Hogyan lehet emlékezetessé tenni egy klasszikus fogást?