A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 47 perc

A csokis kekszek fejlődése: a bolti verziótól a gourmet csodáig

Az epizód végigvezet a csokis keksz 10 szintjén, a gyári változattól a legkifinomultabb, házi készítésű verziókig, bemutatva minden lépést, trükköt és újítást.

Ebben az epizódban a csokoládés kekszek különböző szintjeit járják végig, kezdve az előre csomagolt, bolti változatoktól egészen a legösszetettebb, gourmet házi sütikig.

Megtudhatjuk, mi különbözteti meg a legalsó polcokra való, puha, képeslapszerű süteményeket a következő szintet képviselő tubusos vagy poralapú keverékektől, illetve hogyan lehet házilag egy klasszikus csokis kekszet új szintre emelni alapanyagok és technikák variálásával.

Az epizód során végigveszik az ikonikus amerikai receptet, elemzik benne az egyes összetevők (például vaj, cukor, liszt, csokoládé) hatásait, és különböző korszerűsítési lehetőségeket is bemutatnak, mint például a vaj barnítása vagy a tészta hosszas hűtése.

Érdekes kérdéseket vetnek fel arról, vajon meddig lehet egy süteményt tökéletesíteni, mikor válik egy klasszikus receptből valami új, és hogyan hatnak az alapanyagok vagy azok árai a végső minőségre. Végül extrém és kísérleti verzióknál is megállnak, ahol különleges lisztet, csokoládét és akár karamellizált fehércsokit is bevetnek, miközben folyamatosan finomhangolják az állagot és az ízvilágot.

A készítők mindvégig a részletekben rejlő lehetőségeket keresik: milyen különbségeket eredményez az öregítés, hogyan változik a keksz textúrája az egyes technikák hatására, és érdemes-e akár luxus alapanyagokat használni egy hétköznapi süteményhez. A videó közben sorra vetődnek fel kísérletezésre inspiráló kérdések: például mi számít még klasszikus csokis keksznek, és mi már valami egészen más?