Az utazók egy 48 órás gasztrokalandra indulnak Rómában, hogy felfedezzék az olasz utcai ételek legjavát. Olyan különleges fogások kerülnek a fókuszba, mint a kézzel készített tészta, a tradicionális carbonara, valamint a helyi pizzák két fő típusa: a klasszikus kerek és a téglalap alakú Al Taglio.
A nézők betekintést nyerhetnek kevésbé ismert római finomságokba is: a suppli (töltött, rántott rizsgolyók), a trapizzino (pizza tésztából készült, töltött „zseb”) vagy a maritozzo (édes briós, tejszínhabbal töltve) mind megjelennek a kaland során.
A forgatás során több ikonikus római éttermet és piacot is felkeresnek, például az Osteria Bonellit vagy a Testaccio piacot. A minőségi, friss alapanyagok, a hagyományos receptek és a helyi szokások felfedezése mellett olyan kérdések is felmerülnek, mint hogy vajon miért más az igazi olasz pizza, mint amilyennek a világ legtöbb részén ismerjük, vagy mi teszi a római tésztákat egyedülállóvá?
A desszertek és italok világát is bemutatják, így a gelato, a cornetto, az olasz kávékülönlegességek, és olyan édességek is szóba kerülnek, mint a crostini fragola de bosco vagy a sfogliatella. A végső következtetés azonban nem kerül kifejtésre, ehelyett izgalmas kérdések és élmények bontakoznak ki az olasz gasztronómia szívében.