Mit is teszünk valójában a tányérunkra, amikor feldolgozott élelmiszereket fogyasztunk? A videó a tudományos kutatások által legveszélyesebbnek tartott 20 élelmiszer listáját járja körbe, és olyan ritkán feltett, ám annál fontosabb kérdéseket feszeget: pontosan miért tartják ezeket az ételeket ártalmasnak?
Az édes és sós finomságok rangsora mellett, mint például a fánk, gyümölcslevek, hot dogok, energiaitalok és gyorsfagyasztott készételek, szó esik a rejtett összetevőkről is. Az adalékanyagok kerülnek fókuszba, amelyeket gyakran sem a nevük, sem a számuk alapján nem tudunk azonosítani, mégis mindennapi étrendünk részei.
Miként befolyásolják ezek a finomságok egészségünket? Milyen viselkedésbeli és élettani hatásai lehetnek az üres kalóriáknak, rejtett cukroknak, mesterséges színezékeknek, vagy a túlzott sófogyasztásnak? Lehet-e a marketingnek szerepe abban, hogy egészségesnek gondolunk bizonyos italokat, amikor azok valójában túl sok cukrot rejtenek?
Az egészségtelen ételekhez kapcsolódó mítoszok, mítoszromboló tanulmányok és kihívások is felmerülnek. Érdekes kérdésként merül fel, hogy miért váltak ezek az élelmiszerek ilyen mértékben népszerűvé, és miként változott az étkezési kultúránk az utóbbi évtizedekben.